Specialafsnit: Design kan ændre vores adfærd – Del 1

Hele Danmark er blevet bedt om at gå inde døre de, ihvertfald, næste 14 dage pga. coronavirussen. Vi undersøger i dette special afsnit af podcasten “Design Kan…” hvilke mekanismer mennesker har i forhold til at skulle ændre adfærd pludseligt. Hvad der styrer os alle i det daglige, hvorfor en simpel besked som “I må ikke hamstre” kan være umulig at forstå og hvad der styrer os mest i krisesituationer som denne. Kommunikationen fra ministeriet bliver også debatteret om hvorvidt der er adfærdsdesignere tilkoblet de pressemøder vi alle følger med i hjemme fra stuerne. Dette afsnit et det første af en miniserie på 2, hvor det andet bliver udgivet næste uge og har et lidt bredere fokus på genren adfærdsdesign.

 

3 key take aways:
  • Vi har bygget en verden der slet ikke hænger sammen med måden vi som mennesker fungerer.
  • At hamstre er ikke ond vilje men simpelthen et udtryk for vores grund frygt for ikke at overleve der kan den rationelle hjerne slet ikke følge med.
  • At ændre en vane er ekstremt svært ofte er en god ide at koble den nye vane op med en eksisterende.

 

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?

 

Mikkel Holm Sørensen, direktør og adfærdstrateg, KL.7.
www.linkedin.com/mikkelholmsorensen
KL.7: www.kl7.dk

 

Imran Rashid, Senior Consultant, læge og forfatter.
www.linkedin.com/imranrashid
Sund Digital: www.sunddigital.dk

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet