Portræt af Trine Andersen, Ferm LIVING

Drømmen om smukt interiør startede for 15 år siden, i et lille hus i Brabrand, med en fornemmelse for en kommende tapettrend. Trine Andersens passion for design og kreative processer, samt en baggrund som grafisk designer og design manager i kommunikation, satte skub i drømmen, der udviklede sig fra en stand på Formland messen i Herning, til den globale succes, som ferm LIVING er i dag. Opskriften på succes, ifølge Trine Andersen, er et velbalanceret fokus på design og forretning.

 

”Når man læser jeres kernefortælling, så handler det jo meget om balance (…) også i forhold til produkter – nye og gamle – og kontrasten i mellem det” – Kristina May Pries

 

Balancen mellem design og forretning i ferm LIVING, afspejler en modsætningsfyldt virkelighed, hvor man ligeledes må balancere mellem følelse og fornuft, smukt og grimt: vi har brug for det hele, og et hjem skal ikke være perfekt, men afspejle lige præcis disse modsætningsforhold og balancegangen herimellem. Produkterne i ferm LIVING tager netop afsæt i hverdagens udfordringer og erfaringer. Inspirationen finder Trine Andersen i alt, hvad der omgiver hende: farver, strukturer og oplevelser, selv miljømæssige udfordringer og corona-pandemien sætter tanker og kreative processer i gang.

 

Både æstetik, men også statistik og analyser danner ramme om de kreative processer, der er en del af udviklingen af et produkt. Størstedelen af ferm LIVINGs designs kommer fra deres inhouse designteam – et fagligt stærkt team, der kombinerer forskellige kompetencer og sikrer, at det æstetiske og funktionelle design løftes op på et kommercielt niveau, der samtidig tilgodeser samfundsmæssige udfordringer. For design skal ikke kun være pænt, og et hjem ikke kun perfekt. Et hjem skal være omfavnende og et sted, hvor du ikke behøver tage stilling til omverdenen. Det skal være indbydende og byde dig velkommen hjem. Det skal invitere til tanke og refleksion – men også til fred og ro.

 

”Vores største forpligtelse og inspiration i det, vi laver, er, at vi gerne vil hjælpe folk med at bygge gode hjem, hvor man kan være sig selv (…) Hvert eneste produkt kan jo koges ned til et stykke design, men det handler jo rigtig meget om, hvad du sætter det sammen med” – Trine Andersen 

 

Med mere end 30 kollektioner, talrige produkter og blot 15 år på bagen, har ferm LIVING kørt i højeste gear fra begyndelsen. Da både virksomheden og privatlivet accelerererede, var Trine Andersen nødsaget til at revurdere arbejdsfordelingen og finde balancen. I 2016 solgte hun en andel af ferm LIVING til en belgisk kapitalfond og med Maj Invest, som nylig partner, er det tydeligt, at Trine Andersen ikke ønsker at sænke farten, men heller ikke at miste kontrollen.
Det er ikke uden frustration og bekymring, at ferm LIVING er nået dertil, hvor de er i dag. Men Trine Andersen understreger, at de positive følelser og oplevelser har vejet tungere på vægtskålen, og det er netop det, der har drevet hende frem og ud i verden.
Med en verdensomspændende succes følger også et globalt ansvar, og en grøn profil er noget, der ligger højt på ferm LIVINGs to do-liste.

 

”Vi er nødt til at finde ud af, hvor vi fokuserer. Og der er ingen tvivl om, at hos os, der er det i værdikæden. Altså, hvad er det vi producerer; på hvilke materialer, hvordan får vi det fragtet – det er dér, vi kan gøre den største forskel” – Trine Andersen 

 

Det handler om at skabe hjem – og dét kan design. Men design og ferm LIVING handler også om, at leve op til folks forventninger, både æstetiske, funktionelle og etiske. For Trine Andersen gælder grundregelen om, at man altid må være i positiv udvikling – altid på vej fremad og altid en lille smule bedre. 

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?

 

Trine Andersen, stifter og kreativ direktør hos Ferm LIVING 

https://www.linkedin.com/in/trine-andersen-30412544/

https://fermliving.dk/

 

Links til nævnte projekter

https://www.formland.dk/

https://majinvest.dk/

https://www.vendiscapital.com/

 

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet