Portræt af Thomas Kolster

Kristina May Pries tager i dette afsnit lytteren med på Thomas Kolsters lange og inspirerende rejse, fra København til Cape Town og tilbage igen. Thomas Kolster er kreativ direktør hos Goodvertising Agency, marketingsaktivist og –rådgiver, foredragsholder og forfatter. Men han er først og fremmest en mand på en mission og med en klar vision:

 

Min vision er jo i virkeligheden at inspirere andre, til positiv forandring. Og det er det, der gør mig glad.”  – Thomas Kolster

 

En karriere i reklamebranchen, der stødte sammen med indre værdier, fik Thomas Kolster og den daværende kæreste til at flytte til Cape Town, hvor han skrev bogen ”Goodvertising”. Bogen var et opråb til virksomheder, der fokuserede for meget på image og identitet og for lidt på forandring. ”Goodvertising” blev sidenhen en bevægelse, der søgte at skabe balance mellem en sund forretning og vigtige værdier.

 

Når man virkelig hader noget så meget, så har man lyst til at ændre det. når man elsker noget så meget, så har man lyst til at beskytte det eller gøre noget ved det. og det tror jeg faktisk, på mange måder, har været drivkraft i mit liv, fordi jeg kan ikke lade være med at være passionsdrevet.”  – Thomas Kolster

 

I Kolsters nye bog ”Hero Trap”, videreudvikler han på ideologien bag ”Goodvertising” og gør op med Coorporate Activism. Med budskabet: Fuck purpose! Skal virksomheder søge væk fra ideen, om et højere formål og i stedet rette opmærksomheden mod personlig forandring hos forbrugeren:

 

Det sker ikke ved at spørge why?, det sker i virkeligheden, ved at spørge, hvem kan du hjælpe mig med at blive?”  – Thomas Kolster

 

I stedet for at prale og pege fingre, skal virksomheder og forbrugere være sit eget ansvar bevidst. Vejen til forandring går gennem individet, men virksomhederne skal være med til at bane denne vej.

 

Det er simpelthen for let købt, at design kan ændre verden, men det kan design jo i virkeligheden […] Hvis man tager sin rolle, som designer seriøst, så forstår man også, at man kan være med til at designe sit eget liv og det samfund og den verden man godt kunne tænke sig.”  – Thomas Kolster

 

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?

  

Thomas Kolsterkreativ direktør hos Goodvertising Agency, forfatter og foredragsholder samt marketingsaktivist og –rådgiver.
www.linkedin.com/thomaskolster
www.thomaskolster.com

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet