2. Design kan skabe stærke billeder

’Design Kan’ er et nyt branding-, og designpodcast, skabt af designbureauet AM, som vil udforske alle aspekter ved det kæmpestore emne – branding. Hvad er branding, og hvad er det lige design kan? Podcastet vil undersøge alt fra flyvske ideer, til mere konkrete projekter der kan låse op for gåden kaldet branding. Værten Kristina fra AM, snakker med både fagpersoner og virksomheder som arbejder aktivt med design og branding og som, ikke mindst, har stærke holdninger til hvad design kan…

 

I det andet afsnit, ’Design kan skabe stærke billeder’, snakker vi med to internationalt anerkendte kunst-, og reklamefotografer, Søren Solkær og Stine Heilmann, om den fotografiske genre i både kunstneriske og kommercielle sammenhænge. Samtalen har til formål at kaste lys over hvad fotografier kan og hvordan man udvikler sig som reklamefotograf uden at miste sin egen unikke stil og motivation i en omformet branche med, blandt andet, Instagram fotografer og filtrerede virkeligheder.

 

”Vi er stadig lige nervøse, pressede og passionerede (…) Det er det der holder os til ilden,” beskriver fotograf Stine Heilmann, som et svar til hvordan branchen muligt har ændret sig siden hun begyndte. Hendes karriere har personligt taget mange drejninger; blandt andet efter et fotografi af ”porresko” kreerede fænomenet Botanic Couture i Amerika.

 

Ligeledes har fotografen Søren Solkærs karriere taget mange drejninger. Han understreger dog hvordan man, gennem opdagelsen af balancen mellem teknik, erfaring og vedligeholdelsen af de individuelle præg, kan navigere både den kommercielle og personligt-motiverede fotografiske branche:

 

”Hvis man ser på portrætter af den samme person, fotograferet af ti forskellige fotografer, så er det ti helt forskellige portrætter der kommer ud af det.” bemærker Søren og understreger fotografens rolle som både menneskekender og indflydelsesprægende individ.

 

Begge fotografer har skabt deres eget brand indenlands og internationalt, men er også opmærksomme på den forandrende fotografiske kultur. Balancen er, hos dem begge, af stor vigtighed, og i podcastet kommer de med gode forslag til hvordan man bedst muligt bevarer sine unikke præg – også i mere kommercielle sammenhænge.

 

Søren Solkær
www.sorensolkaer.com
www.instagram.com/sorensolkaer

 

Stine Heilmann
www.stineheilmann.dk
www.instagram.com/stineheilmann

 

Holdet bag Design Kan…
Design Kan er kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det Københavnskbeliggende bureau, og videre information kan findes følgende steder:
demo2019.amcopenhagen.com
www.instagram.com/amcopenhagen
www.facebook.com/weaream

 

AM kan desuden kontaktes på mail: anybody@amcopenhagen.com

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet