3. Design kan forbedre liv

’Design Kan’ er et nyt branding-, og designpodcast, skabt af designbureauet AM, som vil udforske alle aspekter ved det kæmpestore emne – branding. Hvad er branding, og hvad er det lige design kan? Podcastet vil undersøge alt fra flyvske ideer, til mere konkrete projekter der kan låse op for gåden kaldet branding. Værten Kristina fra AM, snakker med både fagpersoner og virksomheder som arbejder aktivt med design og branding og som, ikke mindst, har stærke holdninger til hvad design kan…

 

I det tredje afsnit, ’Design kan forbedre liv’, møder vi Jens Martin Skibsted, skaber af Skibsted Ideation og Biomega designcykler, og Charlotte Høeg Andersen, uddannelsessteder af Index: Design to Improve Life, der begge beskæftiger sig med bæredygtige designløsninger. I podcastet debatteres hvordan design kan løse samfundsproblematikker og skabe et mere bæredygtigt og etisk verdensbillede, selvom markedet ofte trækker individet mod en ”sporafhængighed” frem for fremtidstænkende innovationsvillighed.

 

Jens Martin Skibsted beskriver, blandt andet, hvilke problematikker man kan møde som en bæredygtig designer i den nuværende samfundstendens. Han beskriver denne ”sporafhængighed” hvoraf mange kan være ”lukket ned i nogle måder at tænke på”, hvor det derefter bliver designerens rolle at ”få os ud”.

 

”Der er brug for os,” genkender Charlotte Høeg Andersen der mener, at som iværksætter og fremtænkende designer, er det nødvendigt at gøre sig overvejelser om hvert design som: ”Hvorfor er det vigtigt?” og ”Hvor mange gør man livet bedre for?” For ’Index: Design to Improve Life’ er det også disse overvejelser som har en stor betydning for hvem der vinder deres Index-Award, da denne bliver tildelt til et design der giver mening og, vigtigst af alt, kan gøre livet bedre for nogen. Charlotte Høeg Andersen mener blandt andet også at det er vigtigt at uddanne andre om designløsninger, for at flest muligt kan bidrage til udtænke fremtidige muligheder til at forbedre den fælles verden. Det handler ikke kun om at skabe lækkert design, men om at tage del af ansvaret.

 

Jens Martin Skibsted fortæller også i podcastet om hans involvering i kreeringen af Danmarks første elektriske bil, SIN, der specifikt er lavet til at ”konkurrere med mindre biler i byen” eftersom ”problemet med biler i byerne er ikke bare at man smider CO2 i luften (…) men primært at der ikke er plads til dem.” Der er dog altid en hårfin balance mellem hvad markedet ønsker, og hvad der kan forbedre området på sigt. Biomega har dog vist hvordan man kan skabe noget ud fra markedets ønsker, uden komplet at frarøve dem friheden ved individuel køremulighed.

 

Som Charlotte Høeg Andersen siger ”Det er ikke bare design (…) men design der skal kunne gøre en forskel.”

 

Jens Martin Skibsted
www.linkedin.com/in/jmskibsted
www.skibstedid.com
www.forbes.com

 

Charlotte Høeg Andersen
www.linkedin.com/in/charlotte-hoeg-andersen
www.designtoimprovelife.dk

 

Holdet bag Design Kan…
Design Kan er kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det Københavnskbeliggende bureau, og videre information kan findes følgende steder:
demo2019.amcopenhagen.com
www.instagram.com/amcopenhagen
www.facebook.com/weaream

 

AM kan desuden kontaktes på mail: anybody@amcopenhagen.com

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet