Design kan drive strategier – B&O

Bang & Olufsen er nærmest blevet et symbol på god lyd. Kristina May Pries fremhæver virksomheden, som et eksempel på, at designstrategier, internt i en virksomhed, virker.

 

Men hvordan rammer man plet gang på gang og formår at forene æstetik, funktionalitet og forretning?

 

Michael König er manden mellem idé og det færdige produkt, og ifølge ham handler det om at gøre ideer håndgribelige, ved at forholde sig til mennesker gennem hele designprocessen.

 

”Jeg byder ind med, hvordan er det vi skal forholde os til mennesker […] Jeg bliver det der mellemled mellem business og design. Så fra at det er en forretningsmulighed, til at det kan blive et design-brief” – Michael König

 

Prototyper skal generere reaktioner, der skal guide udviklingen og sikre det færdige produkts funktionalitet og æstetik. At få adgang til folks forskellige behov er afgørende for et mangfoldigt produkt, og ved at fralægge sig personlige holdninger og derved fremlægge så neutrale og forskelligartede prototyper, som det er muligt, opnår man flere forskellige indsigter.

 

Strategien er at være i kontakt med menneskene bag produktet, og derfor fører Bang & Olufsen også en åben designguide, der snarere bygger på principper end regler.

 

”Det kan godt være, at vi ikke har været de allerførste på teknologien […] men vi er rigtig gode til at tage det, og gøre det menneskeligt. Så det behøver ikke nødvendigvis at være det nyeste teknologi, men hvordan vi kan gøre det vedkommende for mennesker” – Michael König

 

Eksterne designere bidrager desuden med nye perspektiver, og de er en del af Bang & Olufsens design-DNA. Kristina May Pries fremhæver i den forbindelse den runde højtaler, Beoplay A9, designet af Øivind Slaatto, der med sit design brød med selve ideen om højtalere, ved at ”tappe ned i diversiteten” og henvende sig til mange flere.

 

Designstrategier bygger bro mellem virksomhed og forbruger, og ifølge Kristina May Pries bør de anvendes i andre sammenhænge:

 

”I Danmark er vi mange der begynder at forstå, at man ikke behøver at have gået på designskolen, eller en eller anden kreativ uddannelse, for at få adgangsbillet til at designe eller til at udøve design-thinking […] der er jo masser af de her processer, man sagtens kan tage til sig […] det handler ikke om autoriteter […] det handler om, at vi alle sammen er mennesker, der, hvis vi får lov, kan åbne op og idégenerere og lave scenarier og prototyper og alt muligt andet” – Kristina May Pries

 

Design kan modne ideer og drive strategier, der skal sikre at teknologien løser de rigtige problemer og bliver relevant for forbrugeren. Og de kan og bør måske også bruges i andre sammenhænge, da designstrategier er med til at udvide idé og proces, og grundlaget for videreudvikling bliver større og mere lærerigt.

 

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?

  

Michael König, Head of Design Research hos Bang & Olufsen.

www.linkedin.com/michaelkonig
www.bang-olufsen.com

 

Nævnte projekter:
Slaatto Design: www.slaatto.dk
Vipp: www.vipp.com
Ferm Living: www.fermliving.com

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet