11. Design kan være digital

Dette afsnit ”Design Kan være digital” beskæftiger sig med skabelsen af den stærke digitale tilstedeværelse. I selskab med to eksperter på området: Pelle Martin, founder og kreativ direktør for Spring/Summer, og Mathias Normark, co-founder og kreativ direktør for Norgram, berører vi hvad der især gør digitalt design unikt og mulighedsrigt.

 

Først og fremmest, handler digitalt design om at have sans for detaljen, og om at holde tungen lige i munden når mange ideer og funktioner skal samles i én fleksibel og skarp digital identitet.

 

Oplevelser og designprocesser er dog altid forskellige fra bureau til bureau. Podcastets gæster understreger dog begge vigtigheden i skræddersyede designløsninger, der tager brugeren ved hånden og gør deres oplevelse intuitiv. Det handler derfor ikke bare om at åbne en skuffe og trække en digital identitet ud. I stedet, handler det om skabe både skuffen og dennes indhold hver gang.

 

Pelle Martin nævner i podcastet Spring/Summer’s digitale udvikling for modeforretningen Stine Goya, som et eksempel på en strategisk eksekvering af digitalt design. Her skabte de en komplet hjemmeside der både kunne ånde med brandet, samt tilpasse sig årstidernes kollektioner.

 

En skarpt-designet hjemmeside kan desuden udgøre kunders førstehåndsindtryk af nye brands og koncepter, da det ofte er i de digitale kanaler, de søger hen for information og inspiration:

 

Det er det samme som at gå ind i en butik (…) Forskellen er, at i det digitale er der mange detaljer der skal gå op i en højere enhed.” Pelle Martin

 

Digitalt design kan altså formidle brandets identitet. Derfor er det vigtigt at hvert element skal hænge sammen – fra designet af en knap, lyden af et gennemført køb, eller farven på en streg. Det er derfor ikke kun et førstehåndsindtryk, men et helhedsindtryk, der efterlader kunden med en god oplevelse og øget genkendelighed overfor brandet.

 

Design er ikke at eksekvere et website, eller et færdigt produkt. Det er at oversætte og udfordre strategi, og gøre det håndgribeligt,” Mathias Normark

 

Selvom Mathias Normark, og partner Sebastian Gram, er de eneste ansatte i deres digitale virksomhed, er bureauets utraditionelle størrelse ikke en hindring. Tværtimod, har deres tillidsvækkende partnerskab ført dem mod store projekter. Deriblandt den intensive udvikling af en AR (argumented reality) app med SPACETEN, for giganterne Apple og IKEA.

 

Når det gælder digitalt design, har hver detalje en betydning. Det kan dog stadig betragtes som en nyudsprungen disciplin, og dette medfører både massive fordele og ulemper for spillerne på den digitale bane lige nu.

 

Digitalt design handler om at følge med tidens-, såvel som kundernes udvikling. Ingen har prøvet at blive gamle i den digitale virksomhed, men formår man altid at skabe fleksibelt digitalt design, eller henter man efterhånden flere unge og kreative sjæle ind på sit bureau, skal det nok kunne lade sig gøre.

 

 

Design Kan… er et branding-, og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Dets vært, Kristina May, er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau og vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer og konkrete koncepter der muligt kan kaste lys over spørgsmålet – hvad er det design egentlig kan?

  

Pelle Martin, founding partner og kreativ direktør for Spring/Summer.
www.linkedin.com/pellemartin
www.springsummer.dk
Henvisning til nævnte projekt med Stine Goya: www.stinegoya.com

 

Mathias Normark, co-founder og designdirektør i Nordgram.
www.linkedin.com/mathiashnormark/
www.norgram.co
Henvisning til nævnte projekt med SPACETEN, Apple og IKEA: www.space10.io/project/ikea-place

Få direkte besked når der udkommer nye afsnit

Kristina May Pries

Om Podcasten Design Kan

Podcasten er skabt ud fra ønsket om at dele og belyse den gigantiske pulje af viden og kapacitet der findes inden for design i Danmark. Vi tror på at design kan være mere end se godt ud. Design kan få folk til at føle noget og det kan gøre en reel forskel. I podcasten udforsker Kristina May Pries, Administrerende direktør og partner i AM Copenhagen alle aspekter ved det kæmpestore emne, som design og branding er. Vi dykker ned i idéer og projekter, taler med fagpersoner og virksomheder, og vi samler dem, som arbejder aktivt med design og branding hver dag og som ikke mindst har stærke holdninger til emnet. 


Hør mere

Kontakt os for at høre mere. Vi kan fanges på enten mail eller telefon. Eller du kan skrive dine oplysninger og vi rækker ud til dig.


Tlf: 27 32 71 17

Mail: designkan@amcopenhagen.com

Eller bliv kontaktet